Köpinformation

 

Kattungarna säljs enligt Sveraks regler vilket innebär

att de vid köp är:

 

 • minst 12 veckor gamla
 • registrerade (dvs stambokförda) i Sverak, stamtavla överlämnas till nya ägaren
 • veterinärbesiktade ej tidigare än 7 dagar före överlämning till nya ägaren
 • ID-märkta
 • grundvaccinerade 2 gånger mot kattpest, kattherpes och kattsnuva.
 •  

Dessutom är kattungarna:

 • försäkrade i Folksam
 • avkommor efter föräldrar som är negativt testade för FeLV/FIV och HCM-scannade utan anmärkning.

 

Medföljer gör också:

 • köpeavtal
 • kattungepaket från Orijen
 • en go, liten kattunge som förhoppningsvis kommer förgylla vardagen i sitt nya hem...

 

Viktigt är att:

köparen vid händelse av att kattungen eller den senare vuxna katten inte längre kan vara kvar hos den jag sålt den till, kontaktar mig INNAN katten sätts ut för försäljning/omplacering. I största möjliga mån vill jag vara delaktig i omplaceringen och jag vill veta var katten kommer att bo.

Vid köp av kattunge från oss gäller detta:

 

En devon rex kattunge kostar 7500kr och en lockig La perm kattunge kostar 9000kr. Priset kan variera nedåt beroende på om den skulle ha några synliga fel som tex ett navelbråck.

När kattungarna är minst 4 veckor gamla är det fritt fram att komma och titta på dem. Om det visar sig finnas en kattunge som du vill ha och verkligen bestämt dig för så skriver vi ett "tingningsavtal" och en tingningsavgift på 1500kr betalas. Då är kattungen tingad åt dig. Det finns fortfarande chans att ändra sig, men då återbetalas inte 15% av försäljningsbeloppet. Resterande belopp betalas när kattungen hämtas.

Varför gör jag på detta sätt? Jo, jag vill vara säker på att köparen verkligen bestämt sig för kattungen. Det kan nämligen finnas andra som blir intresserade av just den kattungen och då kan jag med säkerhet tala om för dem att den inte längre är till salu. Tingning kan vanligtvis inte ske före 6 veckors ålder.

Jag säljer kattungar främst som sällskapskatter och jag kan tyvärr inte lämna några garantier för att kattungen kommer att passa till avel eller utställning. Jag hjälper gärna till och berättar om kattens egenskaper och utseende, men jag kan inte lova att kattungen som vuxen kommer att passa till det ändamål som köparen har tänkt sig. Jag säljer inte katter som ska vara utekatter. Tillgång till utevistelse i koppel eller inhägnad är dock jättemysigt för katterna. Eftersom devon rex är en ras som vill ha mycket sällskap så ser jag gärna att man är öppen för att skaffa en katt till så småningom, men det är inget krav.

Vid köp av katt gäller Konsumentköplagen.

Självklart är du som köpare när som helst välkommen att kontakta mig vid frågor om din nya katt. Det vore också härligt att få uppdateringar om kattungen i framtiden. Hur det går på utställningar och om den kommer att användas i avel etc. Det brukar vara så att uppdateringar kommer ganska mycket i början och senare blir det glesare mellan tillfällena. Så är det för alla, men en bild när din kattunge blivit vuxen vore härligt så jag kan lägga upp den på hemsidan!

Copyright ©2011 All rights reserved Bilder får inte användas utan tillåtelse av ansvarig för www.poetiques.se