Devon VS Cornish

SE*Trastavere´s Bridgetown Babe

 

 

Vad gäller pälsen hos dessa raser så har Devon Rex både ull-, täck- och mellanhår, medan Cornish Rex endast har en päls bestående av ull. Det är dock olika mängd täckhår på olika devons vilket kan göra att en del känns strävare medan andra känns mjukare. Vad gäller fällning så skulle jag vilja säga att båda raserna är lika snåla på att håra ner.

 

Många,

(även jag, innan jag bestämde mig) undrar över skillnaderna mellan devon rex och cornish rex. Så jag tänkte beskriva lite skillnader i åtminstone utseendet här...

Devon rex

Huvudet ska vara ganska kort, brett och kilformat som på bilden. Kindbenen ska vara framträdande, nosen ska vara kort och den ska ha en kraftig haka. Ögonen ska vara stora, ovala och även något snedställda för att få fram "alien-uttrycket" som man brukar prata om. Vad gäller öronen så ska de vara stora. Nämligen breda vid basen, sitta lågt och något utåtvinklade, ungefär som hos en fladdermus.

Cornish Rex

Hos cornish rex ska huvudet vara medellångt istället och kilformat. Linjerna ska vara raka och rena. Ögonen ska vara medelstora och mandelformade. Öronen ska vara ganska stora, men till skillnad mot hos en devon rex så ska de vara högt placerade och nästan sitta parallellt med varandra.

 

Bilden är från petside.com

 

 

I profil ser man tydligt stopet, en markerad pannavsats. Med det menas att en devon ska ha en lätt inbuktning över näsan. Inte att förväxla med en perser vars nos är ordentligt "intryckt".

Hos cornish ska profilen vara som en rak linje från mitten av pannan och ner till nosspegeln. Hakan ska vara tydligt markerad. I denna bild nedanför ser man hur raka och rena linjer det är hos en cornish rex.

Bilden visar S*Vågade lockars Cloud

Bilden visar Catgold´s Tiger

Ska man vara riktigt drastisk när det gäller utseendet på dessa båda kattraser så skulle jag nog lite på kul vilja säga att en Devon Rex liknar en rottweiler, medan en Cornish Rex liknar en vinthund, till exempel borzoi! De är med andra ord ganska olika trots allt...

Rottweiler

IC S*Kingfishers Gorgeous Jafar

Benerott´s Calibra

 

 

Devon rex

Borzoi

Anastasia

 

Cornish rex

Bilden visar S*Tilia cordata´s Bashira

 

 

 

Bilderna på de fina "cornisharna" har jag fått

från Catgold´s Cornish Rex.

Copyright ©2011 All rights reserved Bilder får inte användas utan tillåtelse av ansvarig för www.poetiques.se