Devon Rex

 

Det finns mycket fakta och en rasstandard (FIFe) om devon rex, men det går att läsa på många olika ställen och böcker så här beskriver vi devon rex på ett annat sätt. Tanken är att vi berättar om devon rexen utifrån egna erfarenheter, våra egna katter och de devons som vi har träffat.

 

Man brukar säga

att en devon rex inte fäller så mycket hår och det stämmer bra. Framför allt för de som inte har så mycket päls. Om en devon blir stressad kan den också fälla lite extra hår när man klappar den. Det går dock inte att jämföra med vanliga korthårskatter. Lite hår syns där en devon har sin liggplats, men vill man ha en katt som fäller väldigt lite så kan jag varmt rekommendera denna ras.

En devon tycker mycket om att vara nära sin ägare och gärna "på" sin ägare. Klättra upp på axeln för att vila, sova i knät eller ligga nära på natten. De kan vara väldigt pratsamma, dock inte att förväxla med skrikiga. De småpratar lite när man ropar på dem eller när de söker uppmärksamhet.

 

 

 

Detta är endast vår uppfattning om devon rex och inte någon rasstandard. Vårt sätt att berätta lite om rasen. Hoppas att det kan vara till hjälp vid valet av kattras.

 

Devon rex

är en ras som gillar värme. Den är också väldigt social och tycker om att få kroppskontakt. Vi föreslår att man har minst 2 katter när man har devon rex. En hund passar också bra som sällskap och katter vi har sålt har visat sig verkligen ta till sig familjens hundar som extra värme och vän. Med en kompis får de den kroppskontakt, värme och det sociala som de behöver även när matte eller husse inte är hemma. Man får också uppleva devon rexens lekfulla humör och se många roliga upptåg.

 

Jag tycker givetvis att devon rex är en underbar ras! Deras kännetecken är, kan man säga den lockiga pälsen som kallas rexad

 

Får man träffa några stycken devons så kan man dock märka skillnad på katternas päls. En del katter har lite mindre eller tunnare päls och en del har mer. En del har väldigt mjuk päls medan andra känns aningen strävare. Strävheten beror på hur mycket täckhår katten har. Mer täckhår ger en lite "strävare" känsla. Rexningen kan också vara olika. Vår Isis var inte så jättelockig som vi skulle önskat, men hennes päls var speciell. Väldigt mjuk och len att ta på. Hennes morrhår var långa och krulliga. Många devon rexars morrhår går av och är därför mycket korta hos vissa katter.

Copyright ©2011 All rights reserved Bilder får inte användas utan tillåtelse av ansvarig för www.poetiques.se